Nasterea Tigrului

(Arashi)

Furtuna inca banuita in Zhengzhou pe langa Trecatoarea de Mijloc. Turna cu galeata de ore bune si din cand in cand cate un fulger despica cerul. Inaltimile inconjuratoare aruncau tunetele inapoi indoit si era de parca Imparatul Tunetelor insusi ar fi scoborat din nou in Tinut, spumegand de furie.

Un barbat ranit zacea intr-o stare de semi-constienta printre niste stanci. Era tot a putut face pentru a se ascunde inainte sa isi piarda pentru prima data cunostinta. Asta, si sa spere ca ploaia va sterge urmele si va trimite inapoi in barlog bestia salbatica cunoscuta sub numele de Regele Lup Sangeriu si va tine la distanta discipolii clanului Demonului Celest.

Camasa ii era manjita cu propriul sange, dar chiar si asa era clar ca nu purta insemnele vreunuia din clanurile care se luptau pentru suprematie in tinut. Purta hainele simple si roase ale unui calator vagabond, de felul caruia mii calatoreau zilnic prin Tinut in incercarea de a-si fauri norocul. Scurta, dar aproape mortala sa intalnire cu Regele Lup Sangeriu nu lasase mai mult decat zdrente din ele - si din fata lui. O taietura plina de sange pe obrazul drept il costase un ochi si aproape si viata. In visele provocate de febra, dintii si ochii arzatori ai fiarei roscate se transformau din cand in cand in sabii invaluite in flacari. Cateodata i se parea ca vede pentru cateva momente un urias leopard negru cu un singur ochi, dar mai tarziu nu ar fi putut spune daca a auzit torsul felinei negre sau maraitul bestiei din cosmarul sau.

In starea aceasta l-au gasit cativa discipoli ai clanului Wu Tang cateva ore mai tarziu. Urmarisera pana aici leopardul cu un singur ochi la cererea maestrului lor, doar pentru a vedea uriasa pisica fugind si a gasi barbatul ranit intre stanci. Febra si pierderea sangelui il doborasera de acum de tot iar discipolii au fost nevoiti sa il care pana la in satucul apropiat, Lushan. Batranul doctor Testoasa Divina a clatinat din cap. Lushan era un satuc linistit. Chiar daca pe aici treceau discipolii tuturor clanurilor albe cand porneau pe Drumul Dragonului, nu era pregatit pentru a ingriji raniti in stare asa grava. Putinele momente de luciditate disparusera cu totul. Tot ce mormaia in somnul sau chinuit de febra era cuvantul "tigrul". Doctorul din Lushan nu a putut face altceva decat sa ii dea niste calendule pentru rani si sa ofere o targa improvizata discipolilor Wu Tang pentru a-l cara in satul Baiyun din Wu Tang Shan. Pentru ca avea nevoie de un discipol priceput in artele superioare ale vindecarii.

Astfel se face ca a ajuns in Wu Tang Shan si in grija lui Leandine, un Phoenix Rosu - vindecator al clanului Wu Tang. Iar in lunga perioada de convalescenta, discipolii i-au dat numele de Tigrul Furtunii, dupa circumstantele venirii sale in Wu Tang Shan.

0 comments:

Blogger Template by Blogcrowds